Detachering

We willen zorgen voor veranderkracht in uw organisatie. Dit doen wij ook door het leveren van professionals die uw organisatie tijdelijk komen versterken.

Denk hierbij aan inhoudelijke professionals, zoals: senior boa’s, beleidsmedewerkers of interim-managers. Daarnaast biedt AVH de mogelijkheid om uw projecten tot resultaat te brengen. Dit kunnen grotere projecten zijn (programmamanagement), maar ook kleinere projecten op het gebied van veiligheid en handhaving.

Detachering professionals veiligheid en handhaving

Ons aanbod in detachering

Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van detachering. Meer informatie over wat wij uw organisatie kunnen bieden? Neem gerust contact op met Ralph Gesink om de mogelijkheden te bespreken.

Ralph Gesink Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving
Ralph Gesink

Tel: 085 401 64 09
Stuur een e-mail

We beschikken over meerdere professionals met ruime ervaring in het domein Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Zij zijn onder andere inzetbaar binnen gemeenten, veiligheidsregio’s, ministeries, RIEC’s of veiligheidshuizen.

Inzet van een professional kan op basis van detachering of voor het kortstondig oppakken van projecten of adviestrajecten voor uw organisatie.

Meerdere professionals binnen AVH hebben ruime ervaring in het domein Openbare Orde en Veiligheid, met daarbij specifiek ervaring op het terrein jeugd. Hetzij voor het neerzetten van een aanpak via het zeven-stappenmodel, hetzij voor de uitrol van de aanpak of inzet als ketenregisseur. Aangezien zij ook in andere rollen hebben gewerkt, leggen zij makkelijk de verbinding met andere thema’s zoals cybercrime, ondermijning en huiselijk geweld.

Inzet van een professional kan op basis van detachering of voor het kortstondig oppakken van projecten of adviestrajecten voor uw organisatie.

Een groot deel van ons werk bestaat uit het professionaliseren van handhavingsteams, het ontwikkelen van handhavingsbeleid, het implementeren van wijkgericht werken of informatiegestuurd handhaven en het coachen en begeleiden van boa’s. AVH wil zorgen voor veranderkracht binnen handhavingsteams. Om dit te realiseren zetten we diverse professionals in, waaronder interim-managers.

Door het leveren van interim-professionals bieden we uw organisatie tijdelijke versterking op coördinerend niveau om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Onze informatieprofessionals dragen bij aan de ontwikkeling van datagestuurd werken en zorgen ervoor dat uw informatiepositie zo effectief en efficiënt mogelijk wordt ingericht. We kunnen zowel het projectmatig inrichten bieden als tijdelijke analisten.

De professionals vertalen behoefte naar vraag en bieden hulp in de verdere totstandkoming daarvan. Hierbij hebben ze brede kennis en ervaring op het gebied van het structureren, analyseren en duiden van informatie, alsmede het borgen van de informatiepositie. De professionals zijn zowel op projectbasis als op basis van detachering inzetbaar.

Wat anderen zeggen:
“Met Bert Lockx als interim-manager hadden we een ervaren man binnengehaald. Hij heeft echt kennis van zaken binnen het veiligheidsdomein. Bert heeft twee dingen gedaan: vervanging van het hoofd handhaving en ondersteuning van de huidige manager. Hij heeft een goede visie neergezet en bijgedragen aan de uitvoering. De koers is nu ingezet van inputgestuurd naar resultaatgericht werken.”
~ Wim Blok, Directeur Publiekszaken Handhaving en Veiligheid bij Gemeente Leiden

Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving beschikt over een team van professionele senior boa’s die sterk zijn op uitvoeringsniveau. Zo zorgen wij voor draag- en veranderkracht binnen uw team.

In tijden van verandering is een professioneel handhavingsteam met voldoende draagkracht van groot belang. Maar wat als er op dit moment in uw team te weinig draagkracht is of zelfs ontbreekt?

Wij willen uw gemeente hier graag in ondersteunen. Wij beschikken over een team van professionele senior boa’s die sterk zijn op uitvoeringsniveau. Onze senior boa’s kenmerken zich door hun uitstekende kennis en expertise, hun brede blik, teamgeest en goede coachings- en gespreksvaardigheden. Kortom, senior boa’s die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gewenste veranderingen binnen uw team en ingezet kunnen worden om complexe leefbaarheidsproblematiek op te pakken. Hierbij zijn zij nadrukkelijk een aanvulling op uitvoeringsniveau.

Kenmerken van onze senior boa’s:

 • snappen hoe het handhavingsvak in elkaar zit;
 • hebben goede coachings- en gespreksvaardigheden;
 • houden van uitdaging en verandering;
 • zijn flexibel en vernieuwingsgericht;
 • pakken graag complexe problematiek op;
 • zijn goed opgeleid, ook met aanvullende trainingen;
 • hebben ruime ervaring en kennis van bestuurlijke bevoegdheden.

Onze dienstverlening bestaat ook uit het leveren van Handhavers (boa’s). Kwalitatief goede en ervaren handhavers die uw team tijdelijk kunnen versterken. Voor complexe handhavingsthema’s en om de kwaliteit van uw team op een hoger niveau te brengen. Hiermee leveren we handhavers met veranderkracht en de kwaliteit die u van AVH gewend bent. Onze handhavers leveren wij altijd tijdelijk met als doel om u als gemeente in staat te stellen een eigen professioneel handhavingsteam vorm te geven.

Bent u op zoek naar een ervaren handhaver, jeugdboa, drank- en horeca-boa of senior/coördinator handhaver, neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving en Newpublic bieden trainees veiligheid die als ‘pioniers van morgen’ uw gemeente ondersteunen binnen het veiligheidsdomein.

EEN FRISSE BLIK EN INHOUDELIJKE ONDERSTEUNING

AVH en Newpublic bieden universitair geschoolde trainees met maximaal drie jaar werkervaring. Hun frisse blik en veranderkracht kunt u voor ver­schillende opdrachten en functies inzetten. Bijvoorbeeld als regisseur, pro­jectanalist of beleidsmaker. Samen bepalen we welke competenties nodig zijn en welke kandidaten het beste bij uw opdracht passen. De trainees zijn in dienst van Newpublic. Zij krijgen een tweejarige opleiding en begelei­dingsprogramma om hun competenties te ontwikkelen. AVH voegt inhou­delijke kennis toe en geeft gedurende het traject begeleiding door een ervaren adviseur. Na deze periode van twee jaar heeft u de mogelijkheid om een kandidaat zelf in dienst te nemen.

ONZE TRAINEES VEILIGHEID

We helpen gemeenten met personele vraagstukken binnen het veilig­heidsdomein door de inzet van trainees als pioniers uitgerust met vakin­houdelijke kennis.

 • De WO-trainees worden op maat geselecteerd, waardoor we op competenties en achtergrond direct aansluiten op de personele behoefte. We zeggen daarmee ook dat de trainees op verschillende rollen inzetbaar zijn en dat zij snel van toegevoegde waarde zijn.
 • Voordat een trainee start bij een gemeente wordt hij/zij uitgerust met de nodige kennis.
 • Tijdens hun werk bij de gemeente, worden de trainees zowel op persoonlijke ontwikkeling als op inhoud intensief opgeleid en begeleid. De ontwikkeling van de trainee is dus een continue proces, waardoor de trainee het team blijft versterken op inhoud en op persoonlijkheid.
 • Onze trainees veiligheid kunnen op elk moment starten en na afloop van het tweejarige traineeship heeft de gemeente de mogelijkheid de trainee in dienst te nemen. Zo werken we samen met gemeenten aan structurele oplossingen.

Voorbeelden opdrachten:

 • Implementatie nieuwe wet GGZ. Met onze expertise hebben we de trainee inhoudelijk voorbereid op deze opdracht. Haar onbevangenheid en frisse energie heeft colle­ga’s geholpen om draagvlak te creëren voor de implementatie van deze nieuwe wet.
 • Junior beleidsmedewerker. De trainee heeft beleidsadviseurs ondersteund door werk uit handen te nemen. Al snel groeide het vertrouwen en kon de trainee zelf­standig aan de slag.
 • Informatiegestuurd veiligheidsbeleid. Het invoeren van informatiegestuurd werken in het veiligheidsdomein is bij veel gemeenten een belangrijke uitdaging. Onze trainees hielpen bij het bepalen van de informatiebehoefte en stappen naar implementatie.

Zoekt u jong talent en spreekt het traineeship veiligheid u aan? Neem dan contact op met Gert-Jan Schippers voor een vrijblijvend gesprek. Download hier onze folder.

Sterk op inhoud
Jarenlange ervaring
Veelzijdig team
Duurzame verandering

Wie zijn de professionals van AVH?