Benchmarkonderzoek formatie Toezicht en Handhaving

Vanuit het G32 Platform leidinggevenden Handhaving is AVH voor tien gemeenten gestart met een benchmarkonderzoek naar de benodigde formatie voor Toezicht en Handhaving. Uw gemeente heeft ook de mogelijkheid om zich tot eind februari bij dit onderzoek aan te sluiten.

WAAROM EEN BENCHMARKONDERZOEK

Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte is binnen gemeenten volop in ontwikkeling. In aansluiting op de VNG-visie Boa 2020 zijn veel gemeenten bezig met een doorontwikkeling van hun handhavingsteam. Het takenpakket van de handhavers wordt breder en complexer. Door de prioritering van de politie op criminaliteit en andere complexe veiligheidsproblematiek, leggen gemeenten steeds meer taken bij de handhavers neer. Deze ontwikkeling geeft een grote druk op de capaciteit van de handhavers.

HET RESULTAAT

Centraal in het benchmarkonderzoek staat een aantal criteria voor de uitvoering van handhavingstaken. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om deelnemende gemeenten objectief met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijgt elke gemeente niet alleen een onderbouwd inzicht in de benodigde formatie van de eigen gemeente maar ook in de resultaten bij vergelijkbare gemeenten.

INTERESSE IN EEN BENCHMARKONDERZOEK?

Kijk hier voor meer informatie en een uitgebreide brochure. U kunt ons ook bereiken via info@veiligheidenhandhaving.nl of 085 – 401 64 09.