Datagestuurd werken: samenwerking Ynformed en AVH

Heeft uw gemeente behoefte aan het onderbouwd kunnen informeren van derden, proactieve inzet en centralisering van informatie? Ynformed en AVH bieden ondersteuning. Download onze brochure.

Bij de ontwikkeling naar datagestuurd werken binnen veiligheid en handhaving lopen veel gemeenten tegen Datagestuurd werken Ynformedflinke uitdagingen aan. We zien dat er  behoefte is aan het onderbouwd kunnen informeren van derden, proactieve inzet en centralisering van informatie binnen de eigen organisatie. Vaak is echter de technische expertise niet in huis om inzichten uit systemen structureel te verkrijgen, terwijl de hoeveelheid (opgeslagen) data exponentieel toeneemt. Potentieel blijft bovendien grotendeels onbenut omdat data science (het verkrijgen van relevante kennis en inzichten uit data) complex is en specifieke vaardigheden vraagt.

Samen voor datagestuurd werken

Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving en Ynformed hebben de krachten gebundeld met als doel gemeenten te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van datagedreven oplossingen. Wij bieden niet alleen de inzichten, maar zorgen er ook voor dat u weet hoe u met de informatie om moet gaan.

Enkele voorbeelden van data science projecten bij gemeenten zijn:

  • Het platform Sherlock Homes: maakt inzichtelijk welke panden in de stad een verhoogd risico hebben op woon- en verhuurfraude. Met verschillende knoppen en filters kan de visualisatie aangepast worden om verschillende inzichten te krijgen.
  • Ondermijning: het toetsen van de vastgoedmarkt op indicatoren voor vastgoedfraude. Onder andere door een netwerkanalyse die relaties legt tussen variabelen in een dataset. De focus ligt hierbij op witwassen.

Download onze brochure

Of u nu grote of kleine stappen wilt zetten, wij helpen u graag om over te gaan naar datagestuurd werken. Onder andere door het bieden van advies, uitvoering en coaching. U leest meer over wat we voor u kunnen betekenen in onze Brochure Datagestuurd Werken.

Heeft u specifieke ideeën of vraagstukken om op het gebied van veiligheid en/of leefbaarheid meer datagestuurd te werken en uw informatiepositie te verbeteren? Wij bieden oplossingen op maat. 

Lukas Verbiesen Veiligheid en Handhaving
Neem contact op  met Lukas Verbiesen voor meer informatie of een afspraak: lukas@veiligheidenhandhaving.nl of 06 15 24 64 76