Gratis webinar: Wat doen jongeren online in coranatijd en wat doet het met hen?

Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media neemt je mee in de online belevingswereld van risicojongeren. Een wereld waarin veel vrij spel is en waar hulpverlening, school, opvoeders, jeugdboa’s en de jeugdagent weinig zicht op hebben.

In de puberteit gieren de hormonen door de puberlijven. Dat houdt niet op in quarantainetijd. Hormonen zijn net kleine verradertjes. Ze beïnvloeden de impulsbeheersing, seksualiteit en/of het gezond verstand en handelen van jongeren. Normaal zien we dit terug in het gedrag op straat en op school. Maar ook binnenshuis gaat dit door. Daarbij komt dat opgesloten zitten met je ouders niet altijd de meest ideale situatie is. Normaal gesproken zie je jongeren op straat, buurthuis, school, spreekkamer en kun je jouw intuïtie inzetten om contact te maken met risicojongeren. Dat is nu weggevallen.

De grootste misvatting is wel dat als jongeren binnen zitten ze niet zo snel in de problemen komen. De wereld komt namelijk gewoon hun slaapkamer binnen. Een op de zes jongeren tussen de 12 en 17 jaar heeft wel eens een cyberdelict, bewust of onbewust. Maar wat zijn de online risico’s die jongeren lopen en hoe bereik je ze? Wat zijn de do’s en don’ts om online met hen te kunnen werken? Wat weet je bijvoorbeeld van online seksualiteit, veiligheid of depressie? Hoe kun je een jongere activeren die zijn bed nauwelijks meer uitkomt? Of hoe zorg je ervoor dat een jongere zich wel laat aanspreken op bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand?

WEBINAR DOOR JACQUELINE KLEIJER VAN BUREAU JEUGD EN MEDIA

In dit webinar neemt Jacqueline Kleijer je mee in de online belevingswereld van risicojongeren. Het is een wereld waarin nog heel veel vrij spel is en waar hulpverlening, school, opvoeders maar ook jeugdboa’s en de jeugdagent weinig zicht op hebben. ‘Je ziet het pas als het doorhebt.’ Deze uitspraak van Johan Cruijff is heel toepasselijk op veel signalen die je in eerste instantie niet ziet. Jacqueline helpt jou als professional verder te kijken. Oftewel, te signaleren zodat je de juiste vragen kan stellen en hulp kunt bieden. Want soms weet je niet waar je naar moet kijken. Als je het doorhebt, dan kun je ze aanspreken en er voor hen zijn.

VOOR WIE?
De webinar is gericht op jongerenwerkers, wijkagenten, jeugdzorgwerkers, GGD, handhavers en alle andere professionals met vitale beroepen rondom jeugd in Coronatijd.

WANNEER?
Donderdag 28 mei om 15:00 uur.

AANMELDEN
Wat doen jongeren online, en wat doet het met hen? Meld je nu aan via: info@veiligheidenhandhaving.nl

DOOR WIE?
Jacqueline Kleijer is spreker/trainer/gastdocent voor Bureau Jeugd en Media. Ze werkte 22 jaar als therapeutisch hulpverlener onder andere met jongeren die te maken hadden met ernstig seksueel misbruik. Haar trainingen zijn informatief en niet alleen maar zwaar. Jacqueline laat je ook de leuke kanten zien. Ze geeft je praktische tips en veel eyeopeners.

De kracht van het Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving ligt in het professionaliseren van handhavingsteams en het aanpakken van veiligheidsthema’s. AVH staat dicht bij het werkveld en kent de praktijk. Ze brengt door middel van coaching, detachering, training en advies met verstand van de inhoud organisaties in beweging. AVH is betrokken (geweest) bij diverse jeugdaanpakken, ontwikkelde een quickscan jeugd & veiligheid en coachen boa’s in de omgang met jongeren.