Juridisch adviseur veiligheid en handhaving

Wij zijn op zoek naar een juridisch adviseur veiligheid en handhaving. Solliciteren kan tot en met 12 februari.

Wij zijn op zoek naar een (medior) juridisch adviseur veiligheid en handhaving. Je bent een jurist met minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van bestuurlijke handhaving. Je bent bedreven in het geven van juridische adviezen over de toepassing van de APV, ondermijning, de Drank- en Horecawet en de openbare orde en veiligheid. Je werkt graag samen met vergunningverleners en handhavers en je hebt ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures. Past dit bij jou? Lees dan snel verder, want misschien ben jij wel de nieuwe collega die wij zoeken.

WIE ZIJN WIJ?

Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving (AVH) ondersteunt gemeenten bij het creëren van een veilige leefomgeving. Dit doen wij door ons in te zetten voor de professionalisering van handhavingsteams, het versterken van ketensamenwerking en inhoudelijke advisering op veiligheidsthema’s binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

AVH is opgericht door Alwin de Lijster en Gert-Jan Schippers vanuit de gedachte dat advies binnen de overheid ook anders kan. (Strategische) adviesrapporten hoeven niet altijd dikke boekwerken te zijn en een adviseur moet ook daadwerkelijk advies leveren. Die visie heeft ervoor gezorgd dat AVH is gegroeid tot een sterk merk binnen de advieswereld.

HOE WERKEN WIJ SAMEN?

Binnen AVH zijn we een hecht team dat graag met elkaar samenwerkt. We houden van vrijheid in onze manier van werken. Dat vertaalt zich sterk door in onze organisatiecultuur. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken helpt ons om ons werk goed te kunnen doen. Als team komen we geregeld samen op kantoor in Driebergen om samen te werken, af te stemmen en elkaar te inspireren. Natuurlijk werken we ook veel bij de opdrachtgevers door het land.

Samenwerken met jou en met externe partijen doen we vooral op basis van vertrouwen en individuele verantwoordelijkheid. In het team is er openheid en respect voor elkaar. Onze cultuur laat zich dan ook intern omschrijven als informeel en open.

Kom bij ons werken en maak onderdeel uit van een jong en gedreven team. Je kan inhoudelijk altijd sparren met een ervaren jurist. Hij/zij is tijdens je opdracht altijd op de achtergrond aanwezig om je te ondersteunen als je daar behoefte aan hebt.

WAAR GA JIJ JE MEE BEZIG HOUDEN?

Als (medior) juridisch adviseur veiligheid en handhaving ga jij je bezighouden met het behandelen, toetsen en afhandelen van handhavingszaken op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en openbare orde. Je kan hierbij denken aan de APV en bijzondere wetten zoals de Drank- en Horecawet, de Wet op de Kansspelen en de Opiumwet, maar ook aan de bevoegdheden van de burgemeester met betrekking tot de handhaving van de openbare orde.

Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Het adviseren bij het nemen van handhavingsbesluiten op bovengenoemde terreinen en het opstellen van besluiten;
  • Het niet alleen voeren van gesprekken met overtreders en belanghebbenden, maar ook met collega’s en eventueel bestuurders zoals de burgemeester en het college;
  • Het schrijven van verweerschriften en de vertegenwoordiging in bezwaar, beroep en hoger beroep;
  • Het signaleren van ontwikkelingen in genoemde vakgebieden en het daarover gevraagd en ongevraagd adviseren;
  • Een bijdrage leveren aan het ondersteunen van collega’s zoals de boa’s/toezichthouders.

WIE BEN JIJ?

Een afgestudeerde jurist(e) met 3-5 jaar werkervaring bij een overheidsorgaan. Je beschikt over actuele kennis van Ondermijning/de APV/ AWB/ bijzondere wetten;

Je beschikt over de volgende competenties:

  • Je hebt lef en bent een doorpakker;
  • Je bent leergierig en hebt een positieve houding;
  • Je kan goed plannen en organiseren;
  • Je hebt een scherp analytisch vermogen en je sociale vaardigheden zijn goed ontwikkeld voor communicatie en samenwerking op alle niveaus en;
  • Je hebt interesse in het vakgebied van veiligheid en handhaving.

WAT BIEDEN WIJ?

AVH biedt een interessante functie in een uitdagende organisatie met ontwikkelingsmogelijkheden en verantwoordelijkheden. Het salaris op fulltime basis (40 uur) bedraagt tussen de € 3.000 en € 4.500,- bruto per maand afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast dit salaris bieden we goede, afgestemde secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een op de persoon afgestemde vervoersregeling, een pensioenregeling en eindejaarsbonus.

HOE VERDER?

Enthousiast geworden over deze mooie rol van juridisch adviseur veiligheid en handhaving en ons team? Stuur dan je cv en motivatie (max 1 A4) voor 12 februari 2020 naar info@veiligheidenhandhaving.nl ten name van Alwin de Lijster/Gert-Jan Schippers. Wij nemen vervolgens contact met je op aan de hand van je sollicitatie.

Nog niet helemaal overtuigd of de functie van (medior) juridisch adviseur iets voor jou is, maar smaakt het wel naar meer? Mail in dat geval gerust naar bovenstaand adres of bel naar 085 – 401 64 09.