Persoonlijke terugblik adviseurs op 2020

Door de coronacrisis was 2020 ook voor AVH een bijzonder jaar. In dit artikel een persoonlijke terugblik van een aantal adviseurs op 2020.

Eerder publiceerden we al een artikel op Linkedin over onze hoogtepunten van 2020. Het nieuwe jaar is net begonnen en door de coronacrisis was dit ook voor ons een bijzonder jaar. In dit artikel laten we een aantal adviseurs aan het woord over hun hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Implementatie bodycams

We mochten in 2020 een aantal gemeenten ondersteunen bij de implementatie van bodycams. Ook hebben we boa’s getraind om te gaan met de bodycams. Deze trajecten hebben we uitgevoerd in samenwerking met Sander Fligth. Adviseur Josje was nauw betrokken bij alle bodycamopdrachten en vertelt hierover: ‘’Tijdens de trajecten hebben we gezien dat we de implementatie van bodycams snel en zorgvuldig kunnen realiseren. Opdrachtgevers zijn heel positief over onze implementatie. Handhavers geven aan het prettig te vinden om meegenomen te worden in dit proces. Ik kijk terug op een aantal mooie implementaties en een prettige samenwerking met Sander.’’

Hoofd Veiligheid

Voor de werkorganisatie Duivenvoorde vervult adviseur Bert de functie van hoofd Veiligheid. Vanuit deze rol stuurt hij de afdeling veiligheid, toezicht en handhaving aan. Het was voor hem een bijzonder jaar. Bert: “Ik ben trots op het team dat ondanks de extra vraag die corona met zich meebrengt toch flexibiliteit en veerkracht laat zien.”

Beleidsmedewerkers veiligheid

Naast een hoofd veiligheid levert AVH ook (strategisch) beleidsmedewerkers veiligheid. Een interim-opdracht in coronatijd valt niet mee. Want hoe krijg en houd je verbinding met de organisatie waar je voor werkt als je er niet aanwezig kunt zijn? Adviseur Daphne startte in de tweede week van de coronacrisis als interim beleidsmedewerker veiligheid in de gemeente Uithoorn. Daphne: “Ik vond het een uitdaging om te starten in een organisatie waarin iedereen thuiswerkt. Ik merkte gelukkig al snel dat het online ook goed lukt om verbinding met de collega’s en de organisatie te maken.’’

Projectleider Noord-Holland HackShield

Online werken was ook een belangrijk onderdeel van de opdracht van adviseur Joris. Hij was projectleider van de pilot Noord-Holland HackShield en begeleidde de uitrol van dit programma bij 25 gemeenten. HackShield is een programma waarbij kinderen op een speelse manier leren over online veiligheid. Joris: “Ik heb genoten van de unieke publiek private samenwerking en het enthousiasme van de makers van HackShield. Tijdens de uitrol van dit programma is rekening gehouden met lokale kenmerken van de gemeenten.”

Coaching

Op het gebied van coaching hebben Wouter en Saskia een teamontwikkeltraject in Amstelveen mogen begeleiden. Dit was gericht op de persoonlijke- en teamnormen en -waarden. Saskia heeft ook persoonlijke trajecten gedaan met een boa, informatie-specialist en beleidsmedewerker. Saskia: “Fijn om mensen te helpen bij zelfreflectie, persoonlijke groei en zelfvertrouwen”.

Uiteraard is dit slechts een greep uit alle mooie projecten die we dit jaar als AVH hebben mogen uitvoeren. Intern hebben we ook mooie ontwikkelingen doorgemaakt met als hoogtepunt drie nieuwe collega’s Anouk, Rick en Mari Carmen. In 2021 zijn daar nog Mika en Chantal bijgekomen. Wij kijken uit naar het komende jaar en naar mooie projecten op het gebied van advies, detachering, training en coaching.

Daphne Snijders Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving

 

Dit artikel is geschreven door onze adviseur Daphne Snijders.

 

Meer informatie?

Heeft u interesse in onze diensten? Neem contact met ons op om te kijken wat we voor uw gemeente kunnen betekenen: 085 – 401 64 09 of info@veiligheidenhandhaving.nl