Senior adviseur veiligheid en handhaving (Gesloten)

Wij zoeken een senior adviseur Veiligheid en Handhaving. Solliciteren kan tot en met 28 februari.

We zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een senior adviseur Veiligheid en Handhaving (minimaal 5 jaar ervaring).

WIE ZIJN WIJ 
Adviesbureau voor Veiligheid en Handhandhaving (AVH) ondersteunt gemeenten bij het creëren van een veilige leefomgeving. Dit doen wij door ons in te zetten voor de professionalisering van handhavingsteams, het versterken van ketensamenwerking en inhoudelijke advisering op veiligheidsthema’s binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Denk hierbij aan thema’s als ondermijning, sociale veiligheid en jeugd & veiligheid. 

AVH is opgericht door Alwin de Lijster en Gert-Jan Schippers vanuit de gedachte dat advies binnen de overheid ook anders kan. (Strategische) adviesrapporten hoeven niet altijd dikke boekwerken te zijn en een adviseur moet een verandering tot stand kunnen brengen. Die visie heeft ervoor gezorgd dat AVH is gegroeid tot een sterk merk binnen de advieswereld.

HOE WERKEN WIJ SAMEN
Binnen AVH zijn we een hecht team dat graag met elkaar samenwerkt. We houden van vrijheid in onze manier van werken. Dat vertaalt zich door in onze organisatiecultuur. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken helpt ons om onze opdrachten goed te kunnen doen. Als team komen we regelmatig samen op kantoor in Driebergen-Zeist om samen te werken, af te stemmen en elkaar te inspireren. En natuurlijk werken we veel bij de opdrachtgevers door het land.

Samenwerken met jou en met externe partijen doen we vooral op basis van vertrouwen en individuele verantwoordelijkheid. In het team is er openheid en respect voor elkaar. Onze cultuur laat zich intern omschrijven als informeel en open.

JOUW ROL
Als senior adviseur word je als projectleider, interim-manager of adviseur voor bestuur/management ingezet op projecten binnen het domein Veiligheid en Handhaving in de publieke sector. Deze projecten zijn divers van aard. Je kunt hierbij denken aan projecten als:

 • Teamontwikkeling binnen een team van handhavers;
 • Het schrijven van een strategisch beleidsplan 2.0 op het gebied van veiligheid en handhaving van een middelgrote gemeente;
 • Strategische visievorming op het gebied van veiligheid en handhaving;
 • Het schrijven van (proces)verbeterplannen en de implementatie hiervan;
 • De implementatie van projecten zoals informatiegestuurd handhaven.

Je schakelt veelal met management en/of bestuur, afhankelijk van de grootte van het project of de organisatie. Onderwerpen kunnen hierbij politiek gevoelig liggen. Daarnaast kun je ingezet worden als interim-manager bij teams in ontwikkeling. Veel projecten zul je in samenwerking met een medior of junior adviseur realiseren. Hierin verwachten we een coachende en sturende rol van jou. 

Als senior adviseur beschik je over een sterk netwerk en weet je kansen voor interessante opdrachten voor het team te verzilveren. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en weet dit te vertalen naar producten en diensten die we als AVH kunnen aanbieden.

WIE BEN JIJ
Als adviseur sta je stevig in je schoenen en vind je het leuk om verschillende projecten tegelijkertijd te doen. Je bent communicatief vaardig, legt gemakkelijk verbinding tussen mensen, maar bent ook inhoudelijk sterk. Projectmatig werken voelt voor jou als een tweede natuur. Je stuurt gemakkelijk aan en weet de voortgang van een project te bewaken. Visievorming weet je om te zetten in concrete acties of een strategisch beleidsplan. 

Daarnaast: 

 • Heb jij een academisch werk- en denkniveau;
 • Ben je al geruime tijd werkzaam (minimaal 5 jaar) in een advies/management-rol of senior beleidsfunctie binnen de publieke sector;
 • Ben je bekend met het reilen en zeilen binnen het domein Veiligheid en Handhaving;
 • Ben je gewend om op management- of directieniveau te sparren en ben je procesmatig sterk onderlegd;
 • Ben je politiek sensitief en begrijp je welke impact veranderingen binnen het publieke domein kunnen hebben;
 • Tot slot voel je je thuis in het handhavings- en veiligheidsdomein.


WAT BIEDEN WIJ
AVH biedt een interessante functie in een uitdagende organisatie met ontwikkelingsmogelijkheden en verantwoordelijkheden. Het salaris op fulltime basis (40 uur) bedraagt tussen de € 5.000 en € 6.250,- bruto per maand afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast dit salaris bieden we een auto van de zaak en zijn er andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en eindejaarsbonus.

HOE VERDER
Enthousiast geworden over deze mooie rol en ons team? Stuur dan uiterlijk 28 februari je cv en motivatie (max 1 A4) naar info@veiligheidenhandhaving.nl ten name van Alwin de Lijster/Gert-Jan Schippers. Wij nemen vervolgens contact met je op aan de hand van je sollicitatie.

Nog niet helemaal overtuigd of de functie iets voor jou is, maar smaakt het wel naar meer? Mail gerust even naar bovenstaand adres of bel naar 085 – 401 64 09 voor meer informatie.