Senior adviseur Veiligheid (Gesloten)

Voor gemeente Maastricht zoeken wij een Senior Adviseur Veiligheid. Solliciteer tot vrijdag 19 oktober.

Voor de gemeente Maastricht zijn wij op zoek naar een senior adviseur Veiligheid. In deze rol houd je je bezig met uiteenlopende onderwerpen op het domein Openbare Orde en Veiligheid (OOV), zoals drugscriminaliteit, overlast of hangjongeren. Je rapporteert direct aan de burgemeester en denkt zowel op strategisch als operationeel niveau na over veiligheidsbeleid. Voor deze rol zoeken we een echte verbinder die regie kan voeren én daarnaast (politiek) sensitief is. Herken jij je in dit profiel? Lees dan snel verder en solliciteer!

DE FUNCTIE
Als senior adviseur Veiligheid houd jij je bezig met verschillende onderwerpen. Je schrijft niet alleen een stedelijk beleid op het gebied van drugscriminaliteit, maar bent ook operationeel verantwoordelijk als er iets misgaat in de stad. Hierbij werk je veel samen met verschillende organisaties, zoals de politie, brandweer en de veiligheidsregio. Daarnaast leg je verbindingen binnen gemeente Maastricht zelf. Zo ben je niet alleen directe adviseur van de burgemeester, maar schakel je bijvoorbeeld ook met het team zorg. Kortom, een functie waarin geen dag hetzelfde is.

WAT GA JE PRECIES DOEN?
Hoewel in deze functie geen dag hetzelfde is, zijn er een aantal (hoofd)taken waarvoor je verantwoordelijk zult worden:

  • Het opstellen van een lange termijn veiligheidsbeleid;
  • Het regisseren, coördineren en/of voorzitten van diverse overleggen op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid;
  • Het adviseren van bestuur en management over veiligheidskwesties op zowel operationeel als tactisch en strategisch niveau;
  • Het eerste aanspreekpunt zijn voor de veiligheidsregio;
  • Het zijn van de adviseur crisisbeheersing;
  • Het signaleren van relevante ontwikkelingen in het werkveld.

Naast deze zaken draai je mee als officier van dienst bij crisissituaties.

JOUW PROFIEL
Jij bent een echte verbinder waardoor je de juiste lijnen binnen en buiten de organisatie weet te leggen. Je bent politiek sensitief, maar straalt ook daadkracht uit. Je durft een stevig advies uit te brengen op bestuurlijk niveau en weet daar ook naar te handelen. Je kunt zowel op operationeel als op strategisch niveau meedenken en bent in staat om beleidsmatig te schrijven.

Verder vragen we van jou:

  • HBO+ werk- en denkniveau met een diploma in de richting van integrale veiligheidskunde, bestuurskunde, criminologie of aanverwant;
  • Juridische kennis;
  • Minimaal 4 jaar werkervaring binnen een bestuurlijke omgeving, zoals een gemeente of aanverwante organisatie (veiligheidsregio of politie);
  • Je woont op maximaal 30 minuten reisafstand van Maastricht en bent in het bezit van een rijbewijs B (i.v.m. een piketdienst eens per 6 weken).

OVER GEMEENTE MAASTRICHT
De gemeente Maastricht is een grote gemeente (121.773 inwoners per mei 2018) en is door haar ligging tegen de grenzen van Duitsland en België een stad met veel internationale connecties. Mede hierdoor spelen diverse onderwerpen een rol binnen het domein veiligheid. Meer informatie vind je onder andere in het meerjarenbeleid.

DE ARBEIDSVOORWAARDEN
Contractomvang: 36 uur per week
Salariëring: schaal 11 (maximum € 4.859,- bruto op fulltime  basis)
Ingaande: per direct

MEER WETEN OF SOLLICITEREN?

Ferdinand VroonWil je meer weten over deze functie? Neem contact op met Ferdinand Vroon via  ferdinand@veiligheidenhandhaving.nl of bel naar 085 – 401 64 09. Solliciteer hier direct!

Solliciteren kan uiterlijk tot vrijdag 19 oktober.