Toolbox winkelgebieden

Veel gemeenten hebben wel een ‘niet pluis’ winkelgebied. De Toolbox winkelgebieden is een waardevol product om problemen in kaart te brengen.

Je herkent het als gemeente vast: dat ene winkelgebied, die winkelstraat of dorpskern in je gemeente waarvan niet helder is of de gang van zaken er zuiver is. Het maakt een rommelige, verwaarloosde indruk en de ondernemingen roepen een bepaald ‘niet pluis’ gevoel op. Er zijn nooit klanten in winkels, je kunt er niet met PIN betalen, de openingstijden zijn vreemd…

‘Niet pluis-gebied’

Veel gemeenten weten niet hoe zij, binnen geldende wetgeving, een informatiebeeld kunnen opbouwen van zo’n ‘niet pluis’ gebied. Of welk scala aan mogelijkheden ze hebben om de vitaliteitsproblematiek of ondermijning aan te pakken. Om gemeenten hiermee te helpen ontwikkelde onze adviseur Lukas Verbiesen vanuit zijn rol als projectleider vastgoed bij Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, samen met het lectoraat Ondermijning van Avans Hogeschool, de Toolbox winkelgebieden.

Breng de ernst van de problematiek in kaart met de toolbox

De Toolbox winkelgebieden is een waardevol product dat gemeenten helpt om de ernst van de problematiek in kaart te brengen en dat meteen passende handelingsperspectieven biedt. De toolbox bestaat uit twee onderdelen. Deze vind je op het Kennisplatform Ondermijning:

  • ‘Handreiking Informatiebeeld Winkelgebieden voor gemeenten’:
  • ‘Handreiking Interventies Winkelgebieden’:

Meer informatie en instructievideo

Het prototype van de Toolbox winkelgebieden is nu beschikbaar. Meer weten? Kijk dan snel de (instructie)video op LinkedIN en het KPO of neem contact op met Lukas Verbiesen via 06 15 24 64 76 of lukas@veiligheidenhandhaving.nl.