Senior Adviseur Veiligheid en Handhaving (gesloten)

We zijn op zoek naar een senior adviseur Veiligheid en Handhaving (minimaal 5 jaar ervaring).

We zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een senior adviseur Veiligheid en Handhaving (minimaal 5 jaar ervaring).

WIE ZIJN WIJ 
Adviesbureau voor Veiligheid en Handhandhaving (AVH) ondersteunt gemeenten bij het creëren van een veilige leefomgeving. Dit doen wij door ons in te zetten voor de professionalisering van handhavingsteams, het versterken van ketensamenwerking en inhoudelijke advisering op veiligheidsthema’s binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

AVH is opgericht door Alwin de Lijster en Gert-Jan Schippers vanuit de gedachte dat advies binnen de overheid ook anders kan. (Strategische) adviesrapporten hoeven niet altijd dikke boekwerken te zijn en een adviseur moet ook daadwerkelijk advies leveren. Die visie heeft ervoor gezorgd dat AVH is gegroeid tot een sterk merk binnen de advieswereld.

HOE WERKEN WIJ SAMEN
Binnen AVH zijn we een hecht team, dat graag met elkaar samenwerkt. We houden van vrijheid in onze manier van werken. Dat vertaalt zich door in onze organisatiecultuur. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken helpt ons om onze opdrachten goed te kunnen doen. Als team komen we regelmatig samen op kantoor in Zeist om samen te werken, af te stemmen en elkaar te inspireren. En natuurlijk werken we veel bij de opdrachtgevers door het land.

Samenwerken met jou en met externe partijen doen we vooral op basis van vertrouwen en individuele verantwoordelijkheid. In het team is er respect voor elkaar en openheid naar elkaar toe. Onze cultuur laat zich intern omschrijven als informeel en open.

JOUW ROL
Als senior adviseur word je als projectleider of adviseur voor bestuur/management ingezet op projecten binnen het domein Veiligheid en Handhaving binnen de publieke sector. Deze projecten zijn divers van aard. Je kunt hierbij denken aan projecten als:

 • Teamontwikkeling binnen een team van handhavers;
 • Het schrijven van een strategisch beleidsplan 2.0 op het gebied van veiligheid en handhaving van een middelgrote gemeente;
 • Strategische visievorming op het gebied van veiligheid en handhaving;
 • Het schrijven van (proces)verbeterplannen en de implementatie hiervan;
 • De implementatie van projecten zoals informatiegestuurd handhaven.

De rol die je aanneemt kan variëren van die van adviseur tot projectleider. Je schakelt veelal met management en/of bestuur, afhankelijk van de grootte van het project of de organisatie. Onderwerpen kunnen hierbij politiek gevoelig liggen.

WIE BEN JIJ

 • Jij hebt een academisch werk- en denkniveau en bent al geruime tijd werkzaam (minimaal 5 jaar) in een adviesrol of senior beleidsfunctie binnen de publieke sector
 • Je bent bekend met het reilen en zeilen binnen het domein Veiligheid en Handhaving;
 • Je bent gewend om op management- of directieniveau te sparren en bent procesmatig sterk onderlegd. Visievorming weet je om te zetten in concrete acties of een strategisch beleidsplan;
 • Als adviseur sta je stevig in je schoenen en vind je het leuk om verschillende projecten tegelijkertijd te doen;
 • Je bent communicatief vaardig, legt gemakkelijk verbinding tussen mensen, maar bent ook inhoudelijk sterk;
 • Projectmatig werken voelt voor jou als een tweede natuur. Je stuurt gemakkelijk aan en weet de voortgang van een project te bewaken;
 • Ook ben je politiek sensitief en begrijp je welke impact veranderingen binnen het publieke domein kunnen hebben;
 • Tot slot voel je je thuis in het handhavings- en veiligheidsdomein.

HOE VERDER
Enthousiast geworden over deze mooie rol en ons team? Stuur dan uiterlijk 30 maart je cv en motivatie (max 1 A4) naar info@veiligheidenhandhaving.nl ten name van Alwin de Lijster/Gert-Jan Schippers. Wij nemen vervolgens contact met je op aan de hand van je sollicitatie.

Nog niet helemaal overtuigd of de functie iets voor jou is, maar smaakt het wel naar meer? Mail in dat geval gerust even naar bovenstaand adres of bel even naar 085 – 401 64 09 voor meer informatie.