Echt impact hebben als AOV’er voor Gemeente Vught

Ben Stofbergen - Adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij Adviesbureau voor Veiligheid en Handhaving (AVH)
Ben Stofbergen – Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

In februari is AVH door de Gemeente Vught gevraagd om een junior adviseur die voor twee dagen per week een functie als interim Adviseur Openbare Orde en Veiligheid kon vervullen. Adviseur Ben Stofbergen pakte deze rol met beide handen aan. In dit artikel vertelt Ben over zijn werk bij Vught en de uitdagingen binnen deze opdracht.

Van HUP naar een snelle start als AOV’er

Samen met mijn collega Daphne schreven we eind vorig jaar het HandhavingsUitvoeringsProgramma (HUP) voor de Gemeente Vught, dus ik was al een beetje bekend met de organisatie. Dat was perfect, want daardoor kon ik meteen beginnen.

De gemeente had behoefte aan iemand die projecten op kon pakken. Denk hierbij aan een communicatiestrategie veiligheid of het in kaart brengen van een werkproces voor het opruimen van drugsafval. Maar ook voor kleine casuïstiek waar de andere AOV’ers niet aan toe kwamen, werd ik ingezet.

Uitdagingen binnen de gemeente

Vught is een kleine gemeente, met bijzondere problematiek. Het ligt vlak naast Den Bosch, heeft een groot zorgpark en natuurlijk mag de penitentiaire inrichting ook niet ontbreken aan het totaalplaatje. Ook heeft Vught er, na de ontheffing van de gemeente Haaren, een heel stuk buitengebied bij gekregen. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zeker voor een gemeente die voorheen voornamelijk uit stedelijk gebied bestond.

Echte impact op de gemeente Vught

Wat mooi is aan werken in zo’n bijzondere gemeente is dat je als adviseur echt een impact kan maken. Je ziet welk effect je werkzaamheden hebben voor je collega’s, maar ook voor de inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Als junior adviseur was dit mijn eerste individuele opdracht en dat is mij goed bevallen. Het krijgen van verantwoordelijkheden is naar mijn mening de beste en snelste manier om te leren. Natuurlijk doe je het nooit alleen, want je hebt de collega adviseurs die je om hulp kunt vragen, wanneer nodig. Dat is dan ook onze kracht als adviesbureau.

Ik werk nu een jaar voor AVH en ik denk dat deze opdracht me zeker bij zal blijven. Als eerste individuele opdracht, maar ook als een opdracht waar ik de ruimte heb gekregen om mezelf in rap tempo te ontwikkelen. Dank aan de gemeente Vught voor het geven van deze kans en het me thuis laten voelen!

Bekijk meer projecten ↵